Din 2016, ROPAGANISM este combatantul ferm al doctrinelor promovate de cultele monoteiste. Din cauza opoziției Bisericii Ortodoxe Române (acronimat BOR) și amenințărilor organizațiilor extremiste, asociația, cât și membrii ei au avut parte de anumite violențe și piedici, care i-au îngreunat astfel libera exprimare. În februarie 2017, asociația ROPAGANISM a ținut prima cuvântare pentru 2 posturi de mass media (Vice și Radio România Iași) unde sub egida fostei structuri asociative ASASC România, a promovat valorile și doctrina păgână/neopăgână.
În anul 2017, asociația a început procedura de restructurare și organizare internă, manifestată prin creșterea numărului de membri de la aprox. 100 la aprox. 1400 (iunie 2017), înființarea de Departamente și Comisii (25 iulie 2017), editarea și aprobarea Statutului Asociației MNR și a Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF), aprobarea board-ului Consiliului Director, stabilirea unei documentații proprii, stabilirea primelor legături de tip parteneriat cu trei structuri internaționale (Religia Satanistă RM și Order of The Avalonic Blood, Universal Life Church), demararea unor campanii informative la nivel național, întruniri ale Consiliului Director sau ale membrilor locali, înființarea unor Sucursale si adoptarea noii denumiri Asociatia Miscarea Neopaganilor din Romania.
(info missing)
În 27 iulie 2018, ca urmare a unor tensiuni interne Asociatia nu a ramas neafectata si sediul ROPAGANISM, cat si anumite chestiuni interne au fost schimbate, astfel noul sediu al ROPAGANISM este in Bucuresti.
In 7 august 2018 cerem acordul Secretariatului General al Guvernului pentru utilizarea denumirii Romania in numele asociatiei, iar dupa 5 luni in care acestia nu au raspuns, Consiliul Director a decis schimbarea numelui in ROPAGANISM pentru a evita prevederile legii 26/1990.
In 15 ianuarie 2019, un delegat ROPAGANISM, Bot Rendo inregistreaza solicitarea priviind disponibilitatea denumirii la Ministerul Justitie, iar pe 21 ianuarie 2019 primim raspunsul pozitiv de la acestia.
In 25 ianuarie 2019, la Bucuresti sprijiniti juridic de avocata ROPAGANISM Carmela Vatui semnam actele ROPAGANISM si intentam proces in Tribunalul din sectorul 2 Bucuresti pentru obtinerea personalitatii juridice a ROPAGANISM.
Asociatia ROPAGANISM
CIF: RO35244032
Grigore Ionescu 63 bl. T73 sc. 2 ap. 42
CP: 023674 Bucuresti (Romania)
Tel: +40373769861

secretariat@ropaganism.ro

Traditie si continuitate in lucrarea Zeilor in Romania
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to secretariat@ropaganism.ro

× How can I help you?